Početna Lifestyle Zdravlje BRIJEŠ SE DOLJE? Više nećeš nakon ovog znanstvenog otkrića

BRIJEŠ SE DOLJE? Više nećeš nakon ovog znanstvenog otkrića

2 min read
0
1
30,491

Uklanjanje stidnih dlačica, pogotovo ljeti, nezaobilazna je stvar osobne higijene. Brazilska je depilacija obavezna prije svakog odlaska na javna kupališta, ali uklanjanje dlačica s intimnih područja može biti opasno, ukoliko se ne vodi računa o nekoliko stvari.

Koža ima tendenciju biti najosjetljivija baš na predjelima na kojima se nalaze stidne dlačice. Depilacija tih područja mnogima je pravi izazov, jer jednom kada počupate sve dlačice, otvarate se nizu mogućih iritacija kože, što, ne samo da je ružno vidjeti, već izaziva nelagodu.

Čak 70 do 80 posto ljudi uklanja stidne dlačice. Pojedini depiliraju čupanjem, drugi se koriste žiletima za brijanje. Ono što je manje poznato jest kako uklanjanje stidnih dlačica može olakšati prenošenje spolnih bolesti.

Stoga se preporuča suzdržavanje od spolnih odnosa, odmah nakon depilacije.

Znanstveno je, a i logično, potvrđeno kako uklanjanjem stidnih dlačica znatno smanjujemo mogućnost prijenosa ili zaraze stidnim ušima.

Uklanjanje dlačica s intimnih područja često izaziva iritacije kože i crvenilo, pa je stoga, najbolje, savjetovati se s profesionalnim kozmetičarem ili dermatologom kako ih ukloniti na najmanje invanzivan način.

Izvor: net.hr

Više povezanih članaka
Više od Mir Gljil
Više iz Zdravlje
Comments are closed.

Check Also

UŽAS: Majka i sin umrli od gladi i hladnoće! Pronađeni MRTVI U KUĆI

U selu Lozovik kod Velike Plane juče u popodnevnim satima pronađena su smrznuta tela Ankic…