Početna Sport Tenis Garcia Lopez i treći put bolji od Džumhura

Garcia Lopez i treći put bolji od Džumhura

4 min read
0
0
417

Guillermo Garcia Lopez je sa 2:1 u setovima (5:7, 6:2, 6:1) savladao Damira Džumhura u prvom kolu ATP 250 turnira u francuskom Metzu nakon sat i 39 minuta igre.

Damir je konstantno napadao backhand protivnika, što je dalo rezultata u prvom setu u kojem je viđena prava revija breakova. Već u trećem gemu je napravio break, a Španac je uz veliku pomoć mreže došao do break lopte već u sljedećem gemu i uzvratio re-breakom.

Nakon što je Garcia Lopez bio siguran na svoj servis, u šestom gemu je imao tri break lopte, ali Džumhur je spasio sve tri i izjednačio na 3:3. Potom je u narednom servis-gemu Damir imao tri break lopte i iskoristio je prvu za vodstvo 4:3.

No, odmah je i Garcia Lopez dobio priliku uzvratiti re-breakom i iskoristio je odmah prvu od dvije break-lopte za 4:4, a potom je bio siguran na svom servisu i došao je na samo jedan gem od osvajanja prvog seta. Ipak, Džumhur je, uz malo sreće, došao do 5:5 na svoj servis, a potom već u narednom gemu napravio break sa nulom i došao u priliku da servira za set, što je i učinio iskoristivši prvu set-loptu za 7:5 nakon 47 minuta igre.

Nakon što su oba tenisera osvojili uvodne gemove u drugom setu, prvi do breaka je došao Džumhur, koji je iskoristio prvu od tri break lopte za vodstvo od 2:1. No, kao što je bio slučaj i u prvom setu, odmah je i španski teniser dobio dvije prilike za re-break, a iskoristio je već prvu i poravnao rezultat na 2:2.

U šestom gemu Garcia Lopez je dobio dvije prilike za novi break, što je i učinio, a potom je bio siguran na svom servisu za 5:2. Garcia Lopez je potom iskoristio drugu set loptu na Damirov servis i slavio sa 6:2 nakon samo 28 minuta igre.

U trećem setu igra našeg najboljeg tenisera se totalno raspala. Garcia Lopez je napravio dva breaka u drugom i šestom gemu za sigurnih 6:1 nakon samo 23 minute igre.

Garcia Lopez je dobio i prethodna dva duela sa 2:0, 2015. godine u Zagrebu bilo je 6:1, 6:1, a prije mjesec dana u Winston Salemu je bilo 7:6(0), 6:1.

U drugom kolu Garcia Lopez će igrati protiv četvrtog nosioca turnira Gillesa Simona.

Više povezanih članaka
Više od News
Više iz Tenis
Comments are closed.

Check Also

Jusuf Nurkić odlazi iz Denvera

Prema tvrdnjama ESPN-a koji se poziva na klupske izvore bh. košarkaški reprezentativac Jus…