Početna Sport Nogomet Manchester United najpopularniji na svijetu!

Manchester United najpopularniji na svijetu!

3 min read
0
0
2,173

Glasovima navijača iz cijeloga svijeta, crveni su vragovi pobijedili! BiH jedna od samo sedam europskih država gdje je United broj 1, u Hrvatskoj Barca i Real – izjednačeni!

Završilo je veliko Goalovo istraživanje, a nakon gotovo 50.000 glasova navijača iz cijeloga svijeta, Manchester United proglašen je najpopularnijim klubom na svijetu!

Crveni su vragovi tako preuzeli tron od Barcelone, koja je bila broj jedan na kraju 2015. Baš je Barca završila druga, a europski i svjetski prvak Real treći.

Prevagu je Unitedu donijelo azijsko tržište, pogotovo mnogoljudni Iran, gdje čak 56 posto navijača navija za crvene vragove! A najpopularniji je i u Maleziji, Tajlandu, Australiji, SAD-u, Keniji…

U Europi je Manchester broj jedan u samo sedam država: Velikoj Britaniji, Irskoj, Turskoj, Islandu, Češkoj, Estoniji i BiH! U Bosni i Hercegovini United je dobio 22 posto glasova, Real 19 posto, Barcelona 17, Milan devet posto…

U najviše je država, pa tako i europskih, najpopularnija i dalje Barcelona, a zanimljivo je da je Srbija jedina europska država u kojoj je broj jedan Milan, on je i u Indoneziji na prvom mjestu, u Kolumbiji najviše navijača ima Inter, u Čileu Arsenal…

I dok u Argentini 42 posto fanova navija za Messijevu Barcu, a 15 posto za Real, u Brazilu, unatoč ikoni Neymaru, više navijača ima Real – 36 posto. Man. United ima 21, a Barca tek 16 posto.

U Njemačkoj Dortmund ima gotovo jednako navijača kao Bayern (18:16 posto za Bavarce, Real i Barca po 14 posto), u Italiji dominira Juventus (29 posto), ispred Milana (24) i Intera (14), u Francuskoj PSG nije ni među pet najpopularnijih u ovoj konkurenciji, u Španjolskoj je Barca (31) ispred Reala (25), dok je u Velikoj Britaniji nakon Uniteda (28 posto) Barcelona (16), Chelsea (11), Real (10), pa tek onda ostali engleski klubovi!

U Hrvatskoj je nakon gotovo 5000 glasova završilo – remijem! I Real i Barcelona dobili su po 22 posto, Manchester 13, pa Juventus osam posto.

Izvor: gool.com

Više povezanih članaka
Više od Mir Gljil
Više iz Nogomet
Comments are closed.

Check Also

UŽAS: Majka i sin umrli od gladi i hladnoće! Pronađeni MRTVI U KUĆI

U selu Lozovik kod Velike Plane juče u popodnevnim satima pronađena su smrznuta tela Ankic…