Početna Vijesti Crna hronika Novi snimak pokazuje kako je nervozni Altintas spremao ubistvo ambasadora

Novi snimak pokazuje kako je nervozni Altintas spremao ubistvo ambasadora

2 min read
0
0
2,177

Mevlüt Mert Altintas, 22-godišnji policajac koji je u Ankari ubio ruskog ambasadora Andreja Karlova (62), za svoj se čin u galeriji pripremao dvije minute.

Novi snimak koji se pojavio na internetu prikazuje nervoznog Altintasa kako se priprema izvući pištolj i zapucati. Za to vrijeme on popravlja sako, stavlja i vadi ruke iz džepova, hoda naprijed, natrag i na kraju zauzima poziciju iz koje je u Karlova ispalio najmanje devet metaka.

Ubojica je, pri ulasku u galeriju, odbio proći kroz rendgenski uređaj, ali na kraju je ipak pušten kad je pokazao policijsku značku. Kako navodi Hurriyet, u ponedjeljak je uzeo slobodan dan i rezervirao sobu u hotelu gdje je planirao ubistvo ambasadora. Galeriju je navodno posjetio i dva dana prije napada kako bi ispitao situaciju.

Prije odlaska na izložbu obrijao se i obukao odijelo. Nakon ubistva pozvali su ga na predaju, ali on je to odbio uzvikujući:

– Ovo mjesto neću napustiti živ, nisam ni došao ovamo da bih izašao živ. Ne zaboravite Alep!

Alitntas je policijsku akademiju završio prije dvije i pol godine i od tada je radio kao policajac u Ankari. Ubijen je nedugo nakon što je izveo atentat na Karlova.

Napad u Ankari uslijedio je dan nakon prosvjeda u Turskoj zbog uloge Rusije u Siriji, iako sada službena Moskva i Ankara surađuju kako bi se provela evakuacija civila iz Alepa.

Napad se dogodio u velikom izložbenom prostoru Cagdas Sanatlar Merkezi u četvrti Cankaya u Ankari gdje je smještena većina stranih veleposlanstava, uključujući i rusko.

fokus.ba

screenshot_6

Više povezanih članaka
Više od Balkandzije
Više iz Crna hronika
Comments are closed.

Check Also

Izgledala je kao prava dama, ali kako su ocenili njeno pevanje (VIDEO)

Pogledajte koji je bio rezultat glasanja. Alma Zahirović (26) iz Sarajeva izabrala je da s…