Početna Vijesti BiH PREKO MILION BOSANACA IZ DIJASPORE, NAJAVILO DOLAZAK U BIH DA BRANE SVOJE DOMOVE U SLUČAJU RATA
BiH

PREKO MILION BOSANACA IZ DIJASPORE, NAJAVILO DOLAZAK U BIH DA BRANE SVOJE DOMOVE U SLUČAJU RATA

2 min read
0
0
20,525

Prenosimo tekst sa portala novihorizonti.ba.

Preko milion Bosanaca iz dijaspore, najavilo dolazak u BiH da grane svoje domove u slučaju rata.

Grupa Bosanskih mladića iz Kelna uradila je jednu ogromnu anketu širom zemalja Evropske unije obuhvatajući malo više od milion Bosanaca svih vjerskih skupina, pitanjem da li bi ste se vratili u Bosnu u slučaju rata.

Preko 980 000 osoba iz 11 zemalja EU reklo je da bi se istog trena vratilo u Bosnu da brane svoje domove i Bosanski narod. Samo 11 000 ispitanih je reklo da bi se pridružilo vojsci RS dok su svi ostali izjavili da bi se priključili u Bosansku armiju te da bi sa sobom u Bosnu donijeli novac.!

UPAMTITE DO POSLEDNJE KAPI KRVI ALI OVO SE NIKAD VIŠE NEĆE DOGODITI BOŠNJACIMA.

Ovaj nevjerovatan podatak s obzirom da u dijaspori ima preko 2 miliona Bosanaca u 34 zemlje svijeta, govori da bi jedna polovina ponovo bila spremna stati na put agresiji. Nikada više Bosnom neće teći krv Bosanske djece.

Dosta njih je izjavilo da oni borci koji su branili Bosnu tokom 90 tih sada mogu mirno spavati ili ići u dijasporu jer će se oni vratiti da brane državu. Obzirom da ova dijaspora koja je anketirana nije učestvovala u prošlom ratu , osjećaju potrebu da se iskažu u slučaju novog.. Mladići su proputovali preko 30 gradova širom EU i anketirali sve velike Bosanske zajednice..

Više povezanih članaka
Više od Mir Gljil
Više iz BiH
Comments are closed.

Check Also

UŽAS: Majka i sin umrli od gladi i hladnoće! Pronađeni MRTVI U KUĆI

U selu Lozovik kod Velike Plane juče u popodnevnim satima pronađena su smrznuta tela Ankic…