Automobili

2020 Volvo S60 T8 Dugoročni uvod

2020 Volvo S60 T8 pridružuje se Autoblog dugoj testnoj floti vozila. Sada kada je Chrisler Pacifica Hibrid zvanično izašao, osetili smo da je vreme za još jedan dugoročni ispitivač sa čepom. Unesite našu kristalno belu metalik limuzinu u natpisu. Volvo je ponovo uradio S60 za 2019. modelnu godinu – ovde pročitajte našu recenziju First Drive – ali mi smo zakazali model 2020 za naš dugogodišnji test.

Kao i svi Volvo serije 60 i 90, S60 se vozi na kompanijskoj modularnoj arhitekturi automobila i ima uobičajene spoljašnje dodire i dizajn enterijera. To je takođe limuzina braće V60 karavan koju smo nedavno testirali. Poput tog automobila, naš novi dugotrajni motor ima T8 pogonski sklop, što ga čini najsportijim i najbržim od svih S60-ova minus retka Polestar Engineered varijanta. Uzbuđeni smo zbog mogućnosti da vidimo da li ovaj priključni hibridni sportski limuzin može da ubrza naše pulse tokom čitave godine, a istovremeno nas bodri luksuzom i efikasnom vožnjom. To je visoko pitanje, ali brojevi obećavaju. Volvo navodi 400 konjskih snaga i obrtnog momenta od 472 kilograma, kombinovanih između 2,0-litarskog super i turbopunjenog četverocilindričnog i električnog motora.

Šta imamo

Glavna debata bila je između trke za natpis ili R-dizajn nakon što smo se odlučili za T8 nad T5 ili T6 samo za benzinski motor. Cene su potpuno iste bez opcija, ali nude različita iskustva sa Volvo-om. R-Design je sportskiji izgled, a Inscription odiše klasom i luksuzom. Nakon prikupljanja glasova, luksuz je pobedio, a mi smo tražili Volvo da ukrasi natpis. To znači manje crne obloge na spoljašnjosti, rešetke specifične za natpis, niži potporni nastavci na sedištima za dodatni komfor, mekša koža u celosti, unutrašnja obloga od drveta i hvaljeni ručni prekidač Orrefors Cristal.

Pre opcija, naš S60 T8 stigao je do 56.400 dolara uz dodatnu odredišnu naknadu od 995 dolara. Nakon opcija, uključili smo se u ceni od 58.875 dolara. Da, pokazali smo izuzetno suzdržanost u proveravanju svih mogućih opcija, jer ima dosta toga da se proveri. Najvažnija opcija koju smo dodali su grejna zadnja sedišta i volan, jer su nam takve stvari potrebne u zimi u Mičigenu. Kristalno bela metalik boja koštala nas je 645 dolara, a snažni 19-inčni točkovi bili su još 800 dolara (mada su 18-inčne felne opuštene u zimsku gumu trenutno ugrađene). Naš Volvo je takođe isporučen sa „integrisanim krajnjim cevima“ koji su cenu povećali za 285 dolara. Cevi izgledaju dobro tamo i dodaju sportsku ivicu inače prigušenom izgledu.

Zašto smo ga dobili

Tržište malih luksuznih limuzina ovih dana možda je zasjenjeno rastućim segmentom luksuznih kompaktnih crossovera, ali to ne umanjuje važnost segmenta u našim očima. Volvo sada ima šta da se razlikuje u ovom prostoru sa plug-in hibridnim pogonom na S60, koji obećava zabavu i efikasnost. BMV 330e dolazi sledeće godine, ali sa mnogo nižim brojevima snage, neće imati isti proboj kao što to radi Volvo sedan. Od danas, ako želite zabavnu, luksuznu sportsku limuzinu sa respektabilnim električnim dometom, S60 T8 je jedina opcija. Ako, naravno, ne budete potpuno električni sa Teslinim modelom 3. EPA predviđa raspon napona od ukupno 22 kilometra kada je baterija od 11,6 kVh puna, a mi ćemo to često iskoristiti, priključujući se kod nas garažni Level 2 punjač svaki dan.