Kuća

Zašto su polovni televizori bolji od novih?

Prvi televizor je napravljen marta 1928.godine od strane Britanskog naučnika. Možda ne znamo kako je tačno izgledao, ali se mnogi sećaju kako su izgledali televizori 80tih, 90tih godina pa je i ovaj sigurno dosta različit od savremenih modela.

Nekada su to bile velike kutije, skuplje i za 100€ nego sadašnji najskuplji modeli, slika je bila crno-bela, a na programu je bio samo jedan program sa ograničenim trajanjem.

Danas su televizori sve tanji, tehnologije sve komplikovanije OLED, QLED, LED…i mnoge druge varijante koje poseduju novije generacije, a stare zastarevaju i brzo se menjaju.

Da li treba kupiti polovan televizor?

Postoji mišljenje da polovni televizori nisu dobra opcija, ali to je daleko od istine jer su stari modeli sa manje operacija, ali sa znatno dužim rokom trajanja.

Polovni televizori su imali veće kutije, pa čak i kad uporedite sa televizorom starim 5 godina i više. Ipak imali su bolji sistem hlađenja i ekrane koji su duže emitovali stabilnu sliku. To je takođe jedan od potencijalnih problema koji se može javiti.

Stariji televizori nemaju WiFi, nemaju android i druge sisteme, ali su zato i bili dugotrajniji, bez audio i problema sa ekranom. Jednostavno, ovo su platforme za emitovanje tv signala i svi dodaci koliko god bili korisni ponekad mogu da naprave problem i probleme u radu televizora. 

Zbog toga su stariji televizori često boljeg kvaliteta iako polovni, nego nove varijante.

Šta kada se pronađe nov, polovan televizor?

Ovo je odlična varijanta koja će iz više razloga doneti odličnu kupovinu.

Prvo, nov, a polovan televizor je dosta jeftiniji od iste varijante koja je ne korišćena. Ako ste recimo uzeli kvalitetan polovan samsung TV kvarovi neće biti toliko zastupljeni kao kada uzmete neprovereni originalni televizor. 

Današnji savremeni modeli koštaju 500€ i više pa je to investicija koju ne može svako da priušti. Onda se biraju jeftinije varijante koje naravno nemaju sve odlike televizora iz višeg cenovnog ranga.

Drugo, polovan televizor je proverenog kvaliteta i jasno će biti vidljivi i problemi i kvalitetne strane pa je ovo odličan način da dobijete kvalitetan uređaj koji zaista vrši svoju funkciju.

Gde je najbolje kupiti polovan televizor?

Polovni televizori mogu biti različitog kvaliteta i zbog toga je najbolje kupiti ih od servisera audio opreme.

Na ovaj način ste sigurni u kvalitet proizvoda jer je servis audio opreme uradio dijagnostiku, otklonio eventualne kvarove i na raspolaganje stavio jeftine, apsolutno ispravne uređaje.

Televizori su naš prozor u svet. Svaki put kada kupimo najnoviji model na njegovo mesto će staviti savremeniju varijantu. Stariji televizori su imali lošije karakteristike, ali su možda baš zbog toga radili duže i bez većih problema.

Sa druge strane, i novi televizori se mogu prodavati kao polovni samo tada treba znati tačno šta se dobija i da li su svi eventualni problemi otklonjeni. Zbog toga je najbolje tražiti ih u servisu audio opreme gde su polovni televizori ispravni, kvalitetni i jeftiniji nego na drugim mestima.

Da li su polovni televizori bolji od novih? U mnogim situacijama je to tačno, naročito ako rade bez problema i ikakvih zastoja. Ovo je mnogo povoljnija varijanta, ali ušteda prati i kvalitet pa treba ozbiljno razmisliti o ovoj varijanti.