Novosti

Benefiti koje daju dečije igraonice u današnjem vremenu

Kada se planira proslava dečijeg rođendana, odlazak u kupovinu ili na posao, prva asocijacija na igru i zabavu bez granica jesu dečije igraonice. One zauzimaju važno mesto u srcu svakog deteta, jer mu pružaju sve što je potrebno – igru, učenje, pažnju i kvalitetno provedeno slobodno vreme. 

Igraonice su odličan izbor i za posetu u popodnevnim satima, odnosno nakon vrtića ili nižeg razreda škole, a izuzetno važne za razvijanje društvenih veština dece koja ne borave u zabavištima. U specijalno dizajniranom ambijentu nižu se igre, kreativne i edukativne radionice, uči timskom duhu i deljenju igračaka, kao i uživa u najmodernijoj opremi i spravama za rekreaciju. 

Mnoštvo igračaka koje čine zabavu potpunom

Činjenica je da najveći broj mališana ima kod kuće razne igračke, i to u ogromnom broju. Ipak, dečije igraonice ispunjene su najrazličitijim sadržajima, zbog kojih im postaju omiljena adresa, i to svakoga dana. Naime, čak i kada imaju iste ili slične igračke kod kuće, drugačije ih doživljavaju u igraonici, s obzirom da se mogu igrati zajedno sa drugarima, izgledaju im zanimljivije i privlačnije. 

Takođe, koncept edukativnog i kreativnog, kao i interaktivnog karaktera savremenih igračaka obezbeđuje deci mnogo više od samog igranja – učenje novih stvari, razvoj čula i opažanja, kao i socijalizaciju u modernom vremenu. Dečije igraonice u svom prostoru imaju veliki broj strunjača i sunđera, tako da mališani mogu trčkarati. Tu je i neizostavna trambolina, tobogan, bazen sa lopticama, lavirint, penjalice i mnogo drugih rekreativnih sprava.

Predah za roditelje koji je izuzetno bitan

Svaki roditelj zna šta znači popiti kafu dok je dete u krilu, ili kada se već potpuno ohladila. Boravak u prostoru dečije igraonice čak i samo 30 minuta, ostavlja slobodno vreme roditelju za važne aktivnosti. Jedna od njih može biti upravo popiti kafu na miru u prostoru ili kafiću pored, napraviti predah i odmoriti od brojnih obaveza, pitanja i odgovora. 

Za to vreme, dete će biti srećno i zadovoljno, uživati u igri i razonodi igraonice. Pored toga, ukoliko je neophodno da roditelj ode u kupovinu, banku ili završi drugi posao koji je deci često „nezanimljiv“, postaje im dosadno čekanje i nestrpljivi su, idealna odluka je da za to vreme borave u igraonici.

Mnoštvo kvalitetno osmišljenih sadržaja za decu

Nisu samo igračke ono što privlači decu u čaroban prostor dečije igraonice uvek i iznova, bez obzira na to koliko su vremena proveli prethodnog dana. Konkretno, program sadrži mnogo inovativnih elemenata, kao što su animacije, igre, slušanje dečijih pesmica i mnogo edukativnih radionica. 

Organizuju se tematske radionice za sve, ili određeni uzrast deteta, pruža se prilika da ispolje kreativnost, timski duh i saradnju sa drugom decom. Tu su na primer: karaoke, igre bez granica, kvizovi znanja, sportske aktivnosti i mnogo toga drugog. Specijalni programi osmišljavaju se za proslavu rođendana, ali se brojne aktivnosti realizuju i svakodnevno.

Benefiti koje stvaraju dečije igraonice mališanima, kao i njihovim roditeljima su brojni i izuzetno značajni za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Roditelji mogu napraviti predah i odmoriti se, ili završiti brojne obaveze, dok će dete biti na bezbednom i sigurnom mestu, nasmejano i zadovoljno igrom, zabavom i učenjem.