Automobili

Range Rover Sport HST dostigao je “slatku tačku”

Land Roveru je potrebno malo upoznavanja sa luksuzno-šoping zajednicom. Poznata britanska kompanija poseduje gotovo ekskluzivna prava na vrh luksuzne SUV planine – bar za one sa očima postavljenim ispod kluba od dve stotine hiljada i više, kojim dominiraju Rolls-Roice i Bentlei. Glavni, rang rover u punoj veličini ostaje krunski dragulj Land Rovera. Međutim, manji model Range Rover Sport i dalje je najprodavaniji Land Rover u Sjedinjenim Državama.

Puno snage, puno posla

Kao i većina vozila u Land Rover stabilu, Range Rover Sport dolazi u širokoj ponudi. I pre nego što počnemo da govorimo o „vrednosti“, vredi primetiti: Svi Land Roveri su skupi. Na dnu totemskog pola živi JI, a cene počinju od 68.650 dolara. Tu je HSE iznad toga, počevši od 74 250 USD, i SVR koji diše vatrom na vrhu hrpe, i koji iznosi 114 500 USD. Kupci mogu birati između niza motora – benzinskog, dizel i hibridnog dodatka – iako je 4VD standardan (ipak, ovo je Land Rover).

Zakačen u gornji i srednji deo linije živi kao HST obloga. Opremljen podignutom verzijom Land Rover-ovog domaćeg Ingenium-ovog 6-cilindričnog motora, HST isporučuje 395 konjskih snaga i 406 funti noge obrtnog momenta. Land Rover povećava snagu s 48-voltnim blagim hibridnim sistemom dizajniranim za uštedu gasa i pumpanje manje emisije u atmosferu. Početna cena? A Goldilocks 82.950 $.

HST jasno isporučuje robu ispod haube. Možda to uspeva malo manje uzbudljivo od SVR-a, ali sigurno to čini sa više dekoruma. Unutar kabine je takođe sve Range Rover takođe. Crvena kožna presvlaka pokriva crticu, a isprepleteni crni slojevi dodaju ukusan okus koji će se gotovo sigurno svidjeti poznatim kupcima Land Rovera.

High-Tech Touch

Vrhunski Meridian zvučni sistem isporučuje oštar zvuk, a melodijama se lako upravlja bez obzira da li se odlučite za korišćenje informaciono-zabavnog sistema Land Rovera, Apple CarPlai ili Android Auto. Podešavanje dvostrukog ekrana u Range Rover Sport-u treba samo nekoliko minuta da naučimo, a nakon nedelju dana vožnje, mi smo ga preferirali u odnosu na dizajn ekrana mnogih ekrana mnogih konkurenata. Konkretno, bilo je lepo kada se koristi Google Auto funkcija Google Maps na gornjem ekranu, dok se još uvek upravlja našom Spotifi izborom na donjem ekranu.

Bik u Kineskoj radnji

Uprkos njegovoj kabini, ne može se zaobići veličina Range Rover Sport-a. Iako ne izgleda posebno sjajno sedeći na prilazu, na putu se oseća masivno. Vozeći se pored Audija K5, zatekli smo se i pomislili: „Šta oni rade tamo dole?“ Podešavanje visine vožnje Sport-a i off-road modu samo doprinosi ovom osećaju.