Kuća

Klasifikacija industrijskih gumenih creva

Postoji mnogo vrsta gumenih creva, a klasifikacija je složenija. Generalno, klasifikacija zasnovana na strukturi proizvoda je češća.

Industrijska gumena creva mogu se podeliti u pet kategorija prema glavnoj strukturi proizvoda: crevo sa steznom tkaninom, crevo od pletenice, crevo za navijanje, pleteno crevo i druga creva.

Gumeno crevo sa obujmicom

Crevo od gumirane tkanine (lepljiva tkanina) kao materijal sloja kostura naziva se crevno stezno crevo.

Prema različitim uslovima upotrebe, strukturi manometra za rad itd., Od njega se mogu napraviti različite tkanine, slojevi, vrste i upotreba crevnih creva.

Gumeno crevo

Gumeno crevo napravljeno tkanjem različitih žica (vlakna ili metalne žice) kao materijala sloja kostura naziva se pleteno crevo. Crevo se može podeliti na crevo sa vlaknima i pleteno crevo od čelične žice (ili druge metalne žice) prema odabranoj žici.

U skladu sa različitim uslovima korišćenja, radnim pritiskom i zahtevima performansi, od njega se mogu napraviti creva od pletenih vlakana i creva od pletene čelične žice različitih specifikacija, vrsta i namena.

Gumeno crevo za navijanje

Mekani materijal od različitih žičanih materijala (vlaknasta žica ili metalna žica) kao materijal sloja kostura nakon namota naziva se crevo za navijanje.

U skladu sa različitim uslovima upotrebe, radnim pritiskom, zahtevima performansi itd., Može se napraviti u različitim specifikacijama, vrstama i upotrebi creva za namotavanje vlakna i creva za namotavanje od čelične žice.

Gumeno pleteno crevo

Crevo napravljeno pletenjem pamučnih niti ili drugih vlakana kao materijala od sloja kostura naziva se gumeno pleteno crevo.

U skladu sa različitim uslovima upotrebe, radnim pritiskom, zahtevima performansi itd., Može se pretvoriti u različite specifikacije, vrste i namene pletenog gumenog creva.

Ostala gumena creva

Pored gore navedenih vrsta creva, postoje i druge vrste creva. Na primer: crevo od čiste gume, crevo sa prstenom, kompozitno crevo, crevo za odvod (usisavanje), crevo za usisavanje teškog ulja, crevo za bušenje, crevo od kratkih vlakana i crevo od sintetičke smole.