Automobili

Saveti za iznajmljivanje vozila

Sve veći broj turista odlučuje se za rent a car usluge. Razlozi su i više nego opravdani. Pored poprilično adekvatnih cena tu je i sama sigurnost i udobnost koje vozila pružaju. Osim što vam omogućava potpunu fleksibilnost i slobodu na putu, iznajmljeno vozilo u pojedinim delovima sveta jedina je opcija da obiđete sve što ste planirali tokom svog odmora. Najveću ulogu iznajmljeno vozilo igra na ostrvima gde je rent a car usluga gotovo neophodna. 

Beograd ne zaostaje za svetskim metropolama kada su u pitanju rent a car usluge. Rent a car Beograd usluga širom je rasprostranjena dugi niz godina. Ukoliko želite da iznajmite vozilo ostavićemo vam ovde par saveta kako bi proces iznajmljivanja vozila što lakše prošao.

Uslovi iznajmljivanja i potrebna dokumentacija

Pre nego što se upustite u proces iznajmljivanja vozila dobro se raspitajte o uslovima i potrebnoj dokumentaciji. U današnje vreme sve možete proveriti putem interneta, pa tako svaka rent a car agencija ima svoj sajt stoga tamo možete videti sve što vas interesuje počev od samog modela automobila koje želite. U zavisnosti od dužine i svrhe puta birate i model automobila. Ukoliko je duži put u pitanju najbolje bi bilo da uzmete vozilo većih dimenzija u suprotnom dolazi u obzir i manje i srednje vozilo koje je svakako ekonomičniji izbor. Nakon što ste se odlučili za model automobila savet je da ga rezervišete što pre. Na taj način ćete sebi obezbediti željeni model automobila. 

Pre iznajmljivanja raspitajte se u agenciji o svemu, ukoliko vam neka stavka iz ugovora nije jasna slobodno se informišite. Takođe ukoliko želite da vas automobil sačeka pri samom dolasku na aerodrom tu je i opcija  rent a car aerodrom Beograd

U našoj zemlji moguće je rentirati vozilo pod uslovom da posedujete vozačku dozvolu minimum 2 godine i da imate navršenih 21 godinu života. Od dokumentacije biće vam potrebna vozačka dozvola, pasoš ili lična karta koje će predstavnici rent a car agencije potom iskopirati i čuvati u svojoj evidenciji. Međutim uvek je dobro raspitati se jer pojedine agencije propišu i dodatne uslove. Nakon toga potpisujete ugovor kojim potvrđujete da se slažete sa ugovorenon cenom vozila kao i dodatnih usluga, visinom depozita kao i dogovorenim terminom vraćanja automobila. Ono što je bitno da napomenemo jeste mogućnost vraćanja iznajmljenog automobila na drugu lokaciju. Primera radi auto ste preuzeli na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, to isto vozilo možete vratiti na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu. 

Ukoliko planirate da iznajmite auto i putujete sa decom obavezno proverite da li u izabranoj rent a car agencija dobijate i besplatno autosedište za dete. Takođe ako je u pitanju duži put i planirate da pored vas još neko vozi iznajmljeno vozilo o tome obavestite agenciju i pripremite podatke i dokumenta te osobe. 

Pre samog preuzimanja automobila izvršite malu inspekciju istog. Najbolje bi bilo da fotografišete auto kako spolja tako i unutra kako vas ne bi posle smatrali odgovornim za štetu. Takođe proverite da li je rezervoar auta pun, dešavaju se propusti gde ponekad zaposleni agencije zaborave da napune rezervoar a opet vi ste dužni da vratite automobil sa punim rezervoarom.