Kuća

Na koji način povećati malo kupatilo?

Složićemo se kupatilo nam je jedna od nabitnijih prostorija u domu. Upravo tu započinjemo svaki svoj dan ali i završavamo. Kupatilo je prostorija gde održavamo ličnu higijenu  ali u isto vreme naša oaza mira i relaksacije u pojednim stresnim trenucima. Kupatila manjih dimeznija neki bi rekli teža su za preuređenje i samim tim renoviranje ali to ne mora biti tako. Uz par pametnih rešenja i praktičnih saveta moguće je renovirati kupatilo iako je malo i učiniti da izgleda baš kao što ste zamislili i da ima sve ono neophodno. Ostanite sa nama i saznajte na koji način je to moguće izvesti.

Tuš kabine po meri

Na prostoru dosta možete uštedeti ako uzmete staklene tuš kabine po meri. Ako imate manje kupatilo onda ne razmišljajte, ovo je pravo rešenje. Staklo će učiniti da vaš mali prostor izgleda veće. Odlučite se za one tuš kabine koji imaju vrata i ceo vertikalni deo od stakla. Savet je da to staklo bude klasično providno jer na taj način vizuelno dobijate veći prostor jer ćete još sa ulaza moći da vidite drugi kraj kupatila. 

Danas na tržištu može se pronaći veliki izbor modela. Staklo za tuš kabinu može biti različito pa tako možete birati ono vama najlepše. Staklene tuš kabine su pre svega atrkativnog izgleda a pored toga dosta su praktična zbog svog lakog održavanja. Postoje i matirana stakla ali u tom slučaju pazite da imaju dovoljno prozračnosti kako bi dobili upravo taj efekat većeg kupatila. Održavanje lične higijene i samo tuširanje opušta nas i relaksira a ugradnjom neke od tuš kabina uživaćete u svakom tom ritualu. 

Jednostavnost

Minimalizam ili drugim rečima jednostavnost jeste ono čime treba da se vodite ukoliko imate kupatilo manjih dimenzija. Prilikom odabira wc šolje gledajte one koje su predviđene upravo za ova kupatila dakle one manjih dimenzija. One se ugrađuju direktno u zid a vodokotlić je nevidljiv jer je postavljen u zid kupatila. Isto je sa lavaboom, uzmite manji i obavezno sa ormarićem ispod kako bi mogli da skladištite određene stvari a ujedno ćete sakriti sifon i odvod. Ogledala su prava stvar ukoliko imate manjak prostora u domu. Tako i u kupatilu savet je da uzmete što veća ogledala jer ona doprinose većem izgledu kupatila. Takođe dobra rasveta je neizostavna. Ona će mnogo doprineti izgledu kupatila a vama će samim tim biti ugodnije u njemu. Na bide zaboravite, osim što je nepotreban samo bi vam zauzimao prostor. Birajte one pločice manjih dimenzija, možda ne bi bilo loše razmisliti o mozaik pločicama. Gledajte da budu svetlijih nijansi, ne želimo tamne boje jer prostor generalno želimo da nam izgleda što otvoreniji. Kada imamo malo kupatilo ne smemo smaknuti sa uma jednu bitnu stvar a to su niše za odlaganje stvari. Time dobijamo na prostoru ali i stvaramo sebi mesta za odlaganje stvari. Ukoliko nismo u mogućnosti da izvedemo ovako nešto onda mogu doći u obzir i police otvorenog tipa.