Kuća

10 najboljih baštenskih creva

Crevo može biti bitan deo opreme za vrtlara, čineći zadatak zalivanja vašeg vrta mnogo lakšim nego dizanje teške kante za zalivanje napred -nazad iz slavine. Odabir pravog creva zavisiće od veličine vašeg vrta, vremena koje trošite na zalivanje i, naravno, vašeg budžeta. Istražili smo najpopularnija baštenska creva na tržištu i rigorozno ih testirali kako bismo vam predstavili našu listu 10 najboljih baštenskih creva, uključujući PVC creva, proširiva creva i baštenske creva.

Svaki model ima detaljnu listu prednosti i nedostataka radi jasnoće i ocenjen je prema pripremi i skladištenju, rukovanju i performansama, kvalitetu i karakteristikama i vrednosti za novac. Svako crevo na donjoj listi ima najmanje četiri od pet zvezdica ili više, tako da možete biti sigurni u njihov kvalitet i performanse.

Treba vam nastavak za crevo? Otkrijte koji su pištolji za prskanje baštenskih creva koje smo testirali bili najbolji. Ili ako vam je potrebna samo zalivka, izabrali smo 10 različitih dizajna koji odgovaraju vašim vrtlarskim potrebama.

Kako odabrati najbolje baštensko crevo

Najbolja baštenska creva za kupovinu su protiv savijanja, protiv uvrtanja i lomljenja-nema ništa gore od toga da morate otkopčati zamršeno baštensko crevo i to će na kraju izazvati cepanje i curenje gume. Takođe je vredno razmotriti poslove za koje ćete ga koristiti. Ako se samo zalijeva, neće vam trebati super čvrsto crevo sa visokim maksimalnim pritiskom pucanja (mereno u šipkama), ali ako ga priključujete na mašinu za pranje, izdržljivost i čvrstoća su važni-i klonite se proširivih creva jer se ne preporučuju za upotrebu sa peračima pod pritiskom.

Da biste odredili dužinu koja vam je potrebna, zaista nema boljeg načina od izvlačenja trake. Počnite od slavine i izmerite maksimalnu udaljenost koja vam je potrebna da dođete do dna vaše bašte, a zatim dodajte malo, tako da crevo neće biti potpuno rastegnuto. Koliko god da je primamljivo, izbegavajte duža baštenska creva nego što je potrebno, jer osim što je skuplje, dodaje nepotrebnu dodatnu težinu i veće je za skladištenje. Neka proširiva creva mogu se spojiti zajedno kako bi dobili dodatnu dužinu – moraćete da kupite posebne adaptere – i na sličan način, glatka gumena creva se mogu iseći po dužini ako je potrebno.

Na kraju, iako se boja može činiti estetskim izborom, ako imate vrtno crijevo izloženo na terasi, možda biste htjeli odabrati boju koja najbolje odgovara vašoj shemi. Alternativno, crevo jarkih boja je vidljivije i manje je verovatno da će ga pregaziti automobil ili mašina.

Koje su različite vrste baštenskih creva?

Dostupan je veliki izbor baštenskih creva:

Gola creva, koja su dostupna bez konektora i pribora
Kompleti creva, koji uključuju pištolje za raspršivanje i priključke.
Proširiva creva koja nude laganu alternativu tradicionalnim gumenim crevima i skupljaju se do veličine koja se lako skladišti kada se ne koriste.
Creva sa koturima, koja mogu biti slobodno stojeća ili montirana na zid, a mogu se povući povlačenjem creva ili namotati rukom pomoću ručke.
U principu, creva su izrađena od slojeva vinila, poliuretana i gume, često ojačana najlonom ili metalnom mrežom. Proširiva creva dolaze sa spoljnim slojem od čvrste tkanine koji im omogućava širenje i skupljanje. U cjelini, jeftinija crijeva imaju manje slojeva, što utiče na njihovu snagu i izdržljivost tokom vremena. Gumena creva se lako savijaju i čak se mogu zaplesti, dok su proširiva creva sa spoljnim slojevima od tkanine dizajnirana da budu protiv savijanja i čvorova.