Automobili

Kako da se najbolje snađete u Beogradu?

Rent a car dosta je popularan kako među strancima tako i među domaćim stanovništvom. Počeci rent a car industrije vezuju se za 1916. godinu. Te godine Džo Sanders iz Nebraske, SAD, započinje sopstveni biznis sa samo jednim modelom automobila da bi već sledeće godine imao čak 18 modela automobila za iznajmljivanje. Sve je krenulo kada je jednom trgovačkom putniku pozajmio svoj auto kako bi se odvezao do željene destinacije i od tada biznis mu je sve više i više rastao. 

Rent a car u Srbiji dosta je popularan a za to postoji i razlog. Iz godine u godinu Srbija ima sve više da ponudi kada je turizam u pitanju. Od prirodnih lepota preko bogatog kulturnog nasleđa do zanimljive arhitekture, a o najraznovrsnijim tradicionalnim specijalitetima u kojima uživaju i najizbirljiviji da i ne govorimo. Srbi su takođe poznati po svojoj ljubaznosti, srdačnosti, gostoprimstvu i to je samo još jedan razlog više da posetite Srbiju ukoliko do sada niste. 

Ukoliko do sada niste bili u našoj zemlji evo par smernica koje vam mogu pomoći prilikom sledeće posete. Srbija poseduje dva aerodroma i od toga jedan lociran u Beogradu, Nikola Tesla, drugi u Nišu, Konstantin Veliki. Ono što je specifično za aerodrom u Nišu jeste da je ovde omogućeno poslovanje jeftinih komercijalnih aviokompanija pa je ovde sasvim uobičajeno pronaći jeftine aviokarte. Većina stranaca u našu zemlju dolaze avionom i možda jedna od najboljih prednosti rent a car-a jeste što vas već po sletanju na aerodrom može dočekati iznjmljeno vozilo spremno za upotrebu. Ako ste stranac u Beogradu korišćenje rent a car-a vam znatno može olakšati boravak u našem gradu. Korišćenje javnog gradskog prevoza ponekad ume biti poprilično naporno zbog svakodnevnih gužvi. Recimo da ste za jedan dan planirali da obiđete par lokacija u Beogradu, javnim gradskim prevozom može da se desi da ćete teško ostvariti isplanirano. Uzmite u obzir da je vrlo izvesno da ćete morati da promenite i nekoliko gradskih linija koje će vam dosta vremena oduzeti i na kraju će se desiti to da ne stignete sve da posetite šta ste želeli. Usluga taksi prevoza ume da bude poprilično skupa. Uzevši sve navedeno u obzir možda je rent a car čak najbolji u tu svrhu. Prilikom potrage rent a car agencije dobro se raspitajte o svemu onom što vas interesuje. Uslovi se među agencijama razlikuju, pojedine su dosta jeftinije od drugih. Jeftin rent a car danas nije retko naći, potrebno je samo strpljenja i vremena. 

U zavisnosti gde ste smešteni uvek možete pronaći odgovarajuću rent a car agenciju. Od dokumentacije će vam biti potreban pasoš ili lična karta i svakako vozačka dozvola. Takođe potrebno je da imate navršenu 21 godinu života. Savet je da pri preuzimanju automobila uvek dobro pogledate vozilo kako spolja tako i unutra i bilo kakvu nepravilnost da uočite to i prijavite predstavnicima agencije. Pitajte i za rent a car bez depozita jer nije retkost da pojedine rent a car agencije depozit ne traže.