Turizam

Jeftin obilazak Beograda uz rent a car

Beograd, grad koji nikad ne spava i ne zna šta su spokoj i tišina. 

Iz godine u godinu beleži porast stranih turista koji dolaze da ga posete što zbog atraktivne turističke ponude, što zbog gostoljubivog stanovništva.

Rent a car – povoljna opcija za obilazak grada

Ukoliko se odlučuite da posetitie ovaj grad a niste sigurni koji je najbolji način za to, pred vama se nalazi nekoliko opcija. Možete ga obići peške, ali tada biste se ograničili samo na uži centar grada, a Beograd ima dosta toga da ponudi na periferiji, Novom Beogradu i u Zemunu. 

Druga opcija je gradski prevoz. To je svakako finansijski najpovoljnija opcija ali za sobom nosi određeni rizik. S obzirom na to da su u prevozu velike gužve, a u toku je borba sa korona virusom, može se desiti da ugrozite svoje zdravlje. Takođe, često vozači ne poštuju propisan red vožnje pa se dešava da prevoz kasni i po 30 minuta. 

Sigurnija, ali ne i isplativija opcija od gradskog prevoza je taksi. Treba istaći da su tarife u Beogradu visoke, a pogotovo ako se odlučite da koristite taksi usluge noću. 

Ukoliko želite da obiđete grad, prođete jeftinije, izbegnete gužve, a u isto vreme uživate u sigurnoj vožnji,  povoljna opcija je rent a car. Rent a car Beograd se preporučuje svima koji žele da obiđu što više znamenitosti i otkriju mnoge delove grada, a prođu povoljnije i bezbedno stignu do odredišta. 

Sada, kada ste se opredelili za način obilaska, ostaje vam da se upustite u prelepu avanturu istraživanja grada.

Turistička ponuda Beograda

Beograd zaista ima da ponudi svakome po nešto. Za vas smo izdvojili neke od najatraktivnijih i najposećenijih lokaliteta i objekata. Na prvom mestu se nalazi park Kalemegrdan, mesto održavanja mnogobrojnih kulturnih i sportskih manifestacija. Takođe, na Kalemegrdanu se nalazi najpopularniji spomenik grada “Pobednik”, kao i Beogrdski zoo vrt. Ukoliko želite da doživite grad na drugačiji način, preporučujemo vam krstarenje rekama Savom i Dunavom kao i ture podzemnim lokalitetima Beograda. 

Da li ste znali da se u Beogradu nalazi najveći pravoslavni hram na Balkanu? Hram Svetog  Save je jedan od glavnih simbola glavnog grada.  

Ukoliko želite da kvalitetno provedete vreme na jednom mestu, Ada Ciganlija pruža odličan izbor za to. Na Adi možete da se odmarate, sunčate, kupate ali i da aktivno provedete vreme na nekim od sportskih terena ili učestvovanjem u adrenalinskim sportovima. 

Ono po čemu je Beograd prepoznatljiv je noćni život. Mesta za provod ima dosta, tu su klubovi, kafane, splavovi, barovi, žurke na otvorenom… Svako ko odluči da izađe negde može pronaći mesto prema svojim afinitetima. 

Raznolika ponuda smeštaja

U Beogradu postoji veliki broj hotela i motela u centru grada ali i van koji nude različite usluge posetiocima.

Od vas zavisi za koju uslugu ćete se opredeliti. Međutim, sve popularnija opcija kod turista ali i studenata koji dođu u Beograd na studiranje jeste iznajmljivanje stanova. Izdavanje stanova Beograd, nudi široku ponudu stanova u različitim delovima grada po različitim cenama.  

Ovo su samo neke od turističkih atrakcija koje Beograd nudi, pored njih, postoji još mnogo toga što bi trebalo videti . Ukoliko vas je tekst zainteresovao da ga posetite, preporučujemo rent a car kao opciju za obilazak jer vam pruža povoljnu, udobnu i što je najvažnije bezbednu vožnju. U slučaju da dolazite sa aerodroma, vozilo možete iznajmiti u rent a car Beograd aerodrom.