Automobili

Kako do rent a car usluge?

Izanjmljivanje automobila sve je popularnije. Kao i svi turisti koji stignu u Beogradu tako i vi sigurno imate poduži spisak mesta koje želite da posetite. Upravo je rent a car odlučna opcija za tako nešto. Mnogi od turista kada je u pitanju poseta njihovih željenih lokacija oslanjaju se i na usluge javnog gradskog prevoza ili taksija ali to se obično ne pokaže kao najbolja solucija. Javni gradski prevoz pokaže se kao nepouzdan a taksi krjanje neisplativ.

Popularnost rent a car-a aktuelna je poslednjih par godina ali istorija same rent a ca car industrije veže se za početak 20. veka i početak serijske proizvodnje automobila marke Ford. Začetnikom ove industrije smatra se Džo Sanders iz Nebraske. Sve je počelo tako što je on svoj privatni automobil Ford model T dao na korišćenje jednom trgovačkom putniku za novac. Taj momenat se uzima kao početak poslovanja industrije rent a car-a. 

Rent a car danas je rasprostranjen, lako dostupan i što je najbitnije od svega prostupačan. Većina rent a car agencija u Beogradu poseduje bogat vozni park pa se ne morate brinuti o izboru modela automobila. Mogu se pronaći kako terenska prevozna sredstva tako i luksuzni modeli automobila, sve u zavisnosti kakve su vaše preferencije. Postoji mogućnost uzimanja i profesionalnih vozača pa tako ako niste sigurni u svoju vožnju ili iz nekog razloga ne vozite uvek možete koristiti ovu opciju. Svi autmobili koji se iznajmljuju krajnje su sigurni, imaju najsavremenju opremu, ugrađen GPS pa će vam i vožnja i samo snalaženje po gradu biti krajnje jednostavno i olakšano. Ako planirate da iznajmite specifičniji model autombila savet je da se agenciji javite ranije i da na vreme rezervišete željeno vozilo. Dosta popularan u poslednje vreme je i rent a car aerodrom  pa tako pri sletanju u Beograd uvek možete računati na vozilo koje možete istog momenta koristiti. 

Kako iznajmiti automobil?

Sam proces je krajnje jednostavan. Možete otići do jedne od rent a car agencija gde se rezerviše vozilo a to možete uraditi i putem interneta ili telefonskim putem. Rentiranje rautmobila plaća se gotovinom ili kreditnom karticom ali tom prilikom plaćate i određenu sumu unapred. Neke rent a car agencije ne uzimaju depozit pa ne bi bilo loše raspitati se za rent a car bez depozita. U agenciji potpisujete i ugovor i tim putem su regulisana vaša prava i obaveze za vreme tajanja usluge. Od dokumentacije biće vam potrebna lična karta ili pasoš i vozačka dozvola. Savet je da pri preuzimanju automobila dobro pregledate vozilo kako spolja tako i unutra i ukoliko zapazite neka od oštećenja odmah to prijavite predstavnicima agencije.

Razlozi sa iznajmljivanje automobila su brojni. Tu su svakako turistički a osim njih imamo iznajmljivanje automobila i za poslovne svrhe. Mnoge kompanije imaju regulisane ugovore sa agencijama koje za svoje zaposlene obezbeđuju vozila na službenom putu. Autmobil iznajmljujemo i kao zamenu za lični automobil dok je isti na servisu. Takođe ako ste na odmoru porodično iznajmljivanjem automobila možete imati potpunu samostalnost na putu. Možete obilaziti najrazličitije moguće destinacije, skretati sa puta, zadržavati se na određenim mestima  koliko želite pa i posećivati i ono što niste imali u planu. Dakle uz rent a car nećete imati ograničenja a uz ugrađen GPS svuda ćete stizati brže, lakše i jednostavnije.