Turizam

Iskustvo kakvo nikada niste doživeli, evo šta sve nude hoteli u Dubaiju

Putovanje u Dubai je jedno posebno iskustvo, a to će potvrditi svako ko je jednom obišao ovaj grad. Ovakav spoj kultura, Istoka i Zapada i tradicije i modernog se gotovo nigde na svetu ne može pronaći. Ovaj grad kontrasta, osim što je ekonomski centar, postao je i turistički centar Ujedinjenih Arapskih emirata, a sve zahvaljujući vizionarima koji su odlučili da ovaj grad u pustinji, koji je nekada bio ribarsko selo, pretvore u turistički, ekonomski, poslovni, ali i tranzitni centar na Srednjem Istoku. Kada je turizam u pitanju, turistima su definitivno najinteresantiji hoteli u Dubaiju, a u nastavku teksta ćete videti i zbog čega.

Proverite gde Vam je hotel pre rezervacije

Ako planirate da otputujete u ovu kosmopolitsku prestonicu Srednjeg Istoka pre rezervacije putovanja morate da znate da su hoteli u Dubaiju smešteni na dve lokacije. Jedni se nalaze u samom gradu i u njima najčešće odsedaju oni koji poslom borave u ovom gradu. Drugi, oni namenjeni turistima, su smešteni na plaži Jumeriah ili na jednom od veštačkih ostrva koja su sama po sebi atrakcija i veliko inženjersko dostignuće. 

Doživećete luksuz kakav niste nigde

Ono čega treba da budete svesni ako se još uvek dvoumite oko toga da li da rezervišete odmor u ovoj pustinjskoj oazi, jeste da se hoteli u Dubaiju gotovo takmiče u ekstravaganciji. U njima možete videti sadržaje koje apsolutno ne biste očekivali od nekog hotela sa pet zvezdica na nekoj drugoj lokaciji. Naravno, što veći luksuz ili što ekstravagantniji sadržaj ima hotel, to je i cena boravka veća. Možda pravi primer ekstravagancije jeste „Burj Al Arab“, hotel sa čitavih sedam zvezdica. Ova, arhitektonski jedinstvena, zgrada izgrađena je na veštačkom poluostrvu koje se nalazi ispred Jumeriah plaže. Ovaj hotel je u obliku jedra arapskog tradicionalnog broda i visok je čak 321 metar.

Ono što sve hotele u ovom gradu odlikuje, osim grandiozne, često i futurističke arhitekture, jeste činjenica da je gostima gotovo sve dostupno u samom hotelu. Dakle, ukoliko ne želite da istražujete grad, u hotelu ćete imati sve sadržaje koji Vas mogu zanimati u toku boravka. 

Gastronomski užitak

Ono po čemu su hoteli u Dubaiju poznati je gastronomski užitak koji pružaju svojim gostima. Možda najbolji primer za to je hotel „Atlantis the palm“ na ostrvu Palm Jumeriah. Ovaj hotel ima čak 30 a la carte restorana i 2 restorana na bazi švedskog stola. Od toga, čak dva restorana imaju čuvenu Mišelinovu zvezdicu. 

Ako rešite da rezervišete odmor u ovom gradu budite sigurni da, ne samo da nećete ostati gladni, već ćete imati priliku da probate specijalitete i domaće i kuhinja iz celog sveta. Ono što je najinteresantnije je to da je Dubai izuzetno atraktivna destinacija za najpoznatije svetske kuvare, pa tako možete, na primer, baš u hotelu „Atlantis the Palm“ obedovati u resotranu Gordona Remzija.

Hoteli u Dubaiju imaju i mini tržne centre

Kada smo pomenuli da hoteli u Dubaiju nude svojim gostima sve sadržaje koji bi ih mogli interesovati, stvarno smo to i mislili. Mnogi od njih imaju čak i mini tržne centre u kojima možete pronaći robu najpoznatijih svetskih brendova. Najbolji primer za to je hotel „Burj Al Arab“ koji je poznat po luksuznim radnjama i dobrom šopingu. Jedino zbog čega biste eventualno mogli da izađete iz hotela jeste ako želite da osetite pravo iskustvo kupovine na tradicionalnom suku i cenjkanje oko cene zlatnog nakita, po kojem je ovaj grad poznat.

Ekstravagantni spa centri i aqua parkovi

Osim što nude pravi luksuz svojim gostima, hoteli u Dubaiju su poznati i po velikim akva parkovima, akvarijumima i spa centrima. Dakle, za sve one koji ne žele ili ne vole da borave na plaži i da se kupaju u moru, a ipak vole vodu, hoteli nude mnogo sadržaja. Možda najbolji primer za to je hotel „Atlantis the palm“ koji ima čak tri kompleksa bazena i akva park Aquaventure koji se prostire na čitavih 22,5 hektara. 

Kako od plaže do grada?

Ukoliko u toku boravka baš želite da obiđete neke turističke atrakcije u gradu treba da znate da su hoteli na plaži izdvojeni od poslovnog dela grada i prilično su udaljeni i od starog grada. Zbog toga treba da imate na umu da za obilazak suka, starog grada, marine ili neke druge turističke atrakcije u gradu treba da izdvojite vreme. U obilazak možete ići metroom, dakle gradskim prevozom ili taksijem. Budite sigurni da će Vam neko od ljubaznog osoblja na recepciji hotela objasniti kako da se snađete u prevozu ili će Vam pozvati taksi. Kako je Dubai jedan od najbezbednijih gradova na svetu, ne morate da brinete oko toga da li ćete doživeti neku neprijatnost u taksiju ili metrou.