Kuća

Najbolji blenderi u 2022 – Moćni uređaji uz koje ćete lako izvući ono najbolje iz hrane

Ukusni smothie, kremasti sos, šejk, kašica za bebe ili energetska bomba za užinu… Blenderi su postali poželjan, a često i nezamenljiv deo opreme u svakoj kuhinji.

Njihove sjajne funkcije otkriće vam more mogućnosti i višestruko vam ubrzati pripremu jela i napitaka.

A koji su najbolji blenderi u 2022. godini?

Odabrali smo par modela koristeći praktičnost, snagu, mogućnosti, ali i dizajn kao kriterijume. Možda bi vaš izbor bio nešto drugačiji, ali neka vam naša lista posluži kao inapiracija.

Možda baš na njoj pronađete savršen blender za sebe.

Bosch VitaMaxx vakuumski blender za vrhunsko očuvanje hranljivih materija

Ovaj blender nas je oduševio na više načina!

Snažan motor od 1000 W, sečivo sa šest oštrica od nerđajućeg čelika koje se može odvojiti radi lakšeg čišćenja i posuda od veoma otpornog tritana samo su početak.

Osim funkcija drobljenja leda, pulsiranja, blendiranja sa ručnim podešavanjem brzine, kao i programa čišćenja, Bosch VitaMaxx poseduje automatski program i mogućnost izvlačenja vazduha iz posude pre nego započne blendiranje sastojaka.

Ovo doprinosi nežnijoj konzistenciji i boljem očuvanju hranljivih materija, za još bolju iskoristljivost i intenzivniji ukus.

Sa druge strane, ovaj blender dolazi i sa setom dodataka koji su podjednako neodoljivi i praktični. Posuda od 0,5 l za poneti omogućiće vam da svoju omiljenu kombinaciju ponesete sa sobom odmah nakon blendiranja. A uz još dve posude za vakuumiranje možete namirnice sačuvati u frižideru. Praktičan poklopac ima sjajnu opciju da na njemu podesite dan i mesec kada ste vakuumirali hranu, kako biste tačno znali koliko možete da je čuvate.

Bosch VitaMaxx je zaista vrhunski izbor kada su kuhinjski aparati u pitanju. Ovo je uređaj koji će učiniti da se iznova oduševljavate blendiranim kombinacijama, posebno pripremljenim bez vazduha. A uz njega dobijate i knjigu recepata za još sjajnih ideja koje možete isporobati.

 Velika zapremina i snaga čine Philips Blender HR3652/00 odličnim izborom

Idelano rešenje za sve što poželite da pripremite u blenderu!

Moćna snaga od 1400 W u kombinaciji sa velikim staklenim bokalom zapremine od 2 l, odlična je za mlevenje orašastih plodova, pravljenje ukusnih domaćih namaza i putera, kremastih smoothie-ja i još mnogo toga.

Efikasne oštrice od nerđajućeg čelika i Pro Blend 3D 6 tehnologija pruža vrhunsku teksturu svake namirnice i obezbeđuje bolje oslobađanje hranljivih materija. 

Prilagodite brzinu teksturi koju želite da postignete, odaberite puls funkciju i brzo i jednostavno napravite svoj omiljeni napitak.

Philips je u dizajn ovog blendera uključio i pregradu za kabl, LED zaslon i automatsko isključenje za bezbrižnu upotrebu, vrhunski estetski momenat i lako skladištenje bez kablova koji vire. Pored toga, ovaj sjajan blender možete prati u mašini za sudove, za lakše održavanje.

Da li je potrebno da objašnjavamo zašto se baš ovaj model našao na našoj listi?

NutriBullet – ekstraktor hrane koji unosi revoluciju u zdravu ishranu

Sigurni smo da je većina ljubitelja zdrave ishrane bar jednom čula za NutriBullet. Kompaktan uređaj u različitim kombinacijama boja i sa različitim dodacima, još jedno je od sjajnih rešenja ukoliko želite da iz svežih namirnica izvučete ono najbolje.

Proizvođači Nutribullet-a naglašavaju da ovaj uređaj nije ni blender, ni sokovnik, već ekstraktor hrane. Zahvaljujući patentiranim sečivima dizajniranim za izvlačenje hranljivih sastojaka iz namirnica, ovaj uređaj melje, drobi, razbija, odvaja i izdvaja sastojke kako bi obezbedio što bolju apsorpciju i iskoristljivost svih materija.

Kako je ovo zajedničko za sve NutriBullet modele, nismo odvojili nijedan konkretan, ostavljajući vam da istražite više opcija. Neće vam biti teško da odaberete u zavisnosti od toga koje namirnica želite da pripremate u njemu, koja vam snaga motora najviše odgovara, kao i koji dodaci i funkcije su najbolja kombinacija za vas.


Tefal Blender BL438831 sa mlinom i seckalicom

Još jedan odličan blender je Tefalov model sa moćnom Powelix tehnologijom koja doprinosi bržem povećanju snage miksiranja. Ima motor od 800 W sa sistemom hlađenja koji doprinosi njegovoj dugotrajnosti i boljim performansama.

Posuda je zapremine 1,75 l i otporna je na temperature do 80° C. Poseduje mehanizme za jednostavno zaključavanje za bezbedan rad, kao i mogućnost odabira između dve brzine i pulsne opcije kako biste sa lakoćom postigli željenu strukturu.

Pored bledniranja različitih sastojaka, Tefal BL438831 dolazi i sa dva praktična dodatka koji će vam biti od višestruke koristi. U pitanju su seckalica i mlin za kafu. U seckalici možete usitniti crni i beli luk, sveže začine za svoja jela i slično, dok je mlin odličan za zrna kafe, orašaste plodove, začine i ostale sastojke.

Prilično sjajno, zar ne?

Jednostavnost u svom najboljem izdanju – Gorenje Blender BSM 600 LBW

Praktičan, kompaktan i jednostavan – Gorenje BSM 600 LBW je pravi izbor za sve one koji žele da stvari pojednostave što je moguće više, a da pritom ne potroše veću sumu novca na blender.

Ukoliko vam je blender potreban za smoothie, jednostavne šejkove i ne želite da komplikujete velikim izborom opcija, onda je ovaj uređaj baš ono što ste tražili.

Ima motor od 300 W i moćne oštrice od nerđajućeg čelika koje će samleti vaše omiljene sastojke u praktičnoj čaši sa poklopcem zapremine 0,6 l koju možete poneti sa sobom. Sve što je potrebno da uradite jeste da pritisnete jedno dugme i to je to! Takođe, ovaj uređaj ima i XXL otvor za ubacivanje namirnica kako biste mogli da ubacite sastojke bez usitnjavanja.

Dodatno, male dimenzije ovog Gorenje blendera idealne su ako ne volite da gomilate glomazne uređaje koji zauzimaju puno mesta.

Iskoristite najbolje blendere za jednostavnu pripremu obroka

Na našoj listi našlo se nekoliko uređaja koji su po svojim karakteristikama definitivno vredni vaše pažnje ukoliko ste u potrazi za blenderom koji će uneti novu dimenziju u vaš plan ishrane.

Osim što je upotreba blendera krajnje jedostavna, ovi aparati su i odlično rešenje za sve one koji ne vole, ne stižu ili iz nekog drugog razloga ne unose dovoljno voća i povrća.

Šejkovi i ostali napitci bogati hranljivim sastojcima daće vam potrebnu dozu energije, kao i vitamina i minerala, a ujedno će vam uštedeti vreme i učiniti unos velikog broja namirnica praktičnijim nego ikad.